Vi har behov av volontärer till musiklägret Side by Side!

Hej vän av Göteborgs Symfoniker!

I juni så anordnas musiklägret Side by Side återigen i Göteborg i regi av Göteborgs Symfoniker. Många av er känner till det och nu är det dags igen – världens största musikläger som i år räknar vi med nästan 2000 barn kommer från hela världen (dock mest Sverige) mellan den 17-21 juni med Göteborgs Konserthus som lägrets hjärta.

Det är ett fantastiskt läger då deltagare kommer hit under ett antal dagar för att spela, öva, umgås och allting avslutas med en jättekonsert på Skandinavium inför tusentals föräldrar – en otroligt maffig upplevelse som många bär med sig hela livet.

Till detta stora musikläger så är vi alltid i stort behov av volontärer så med detta mail vill vi bara skicka en hoppfull förfrågan om någon av er möjligen är intresserad av att komma in några timmar som volontär. Det kan handla om allt från att dela ut mellanmål, sitta i receptionen och ta emot barn, hjälpa till på Skandinavium eller ställa ut notställ till pirriga unga violinister. Samtidigt som ni stöttar framtidens unga musiker!

Vi kan garantera några fina dagar med mycket musik och en härlig upplevelse med unga motiverade som spelar och sjunger i kör.

Som volontär får du bland annat möjlighet att utan kostnad:

  • äta lunch och middag i samband med dina volontärspass
  • gå på konserterna under Side by Side i den mån de passar ihop med dina volontärspass
  • gå på en konsert med Göteborgs Symfoniker hösten 2023 (särskild inbjudan kommer i höst)


På den här sidan kan man läsa mer!

Varmt välkomna!

Sveriges Nationalorkester gästar Bryssel den 14 juni!

Göteborgs Symfonikers Vänner finns naturligtvis på plats när GSO med Santtu-Matias Rouvali och violinisten Johan Dalene ger en konsert i Henry Le Beauf Hall, Bozar.

Programmet finslipas och bygger en del på att Sverige är ordförandeland i EU fram till den 30/6. Förutom bra platser under konserten, kategori B, skall vi bl.a. besöka Göteborgs Stads EU-kontor och Europaparlamentet. Mer kultur, mat och dryck, sightseeing, centralt boende och direktflyg från Landvetter.

Anmäl ditt intresse via mail, vi har ett begränsat antal platser. Program med pris kommer i slutet av februari.
Maila till info@gsvanner.se, kontaktperson är Bea Bengtsson.