Om Göteborgs Symfonikers Vänner

Göteborgs Symfonikers Vänner är en ideell vänförening som stöder Göteborgs Symfoniker. Ditt medlemskap är värdefullt! Årsavgiften är bara 350 kronor men ger dig mycket tillbaka!

Vänföreningen bildades 1985 har sedan dess varit ett stöd för orkestern. Dagens ekonomiska verklighet gör föreningen än viktigare.

Varje vän behövs! – Även för en nationalorkester med stora internationella framgångar blir tillvaron lättare med en stark vänförening.

Medlemmarnas bidrag går oavkortat till orkestern och till rejäla stipendier, kammarmusikserien Fikastråket, stöd för skivinspelningar, klädbidrag till musikerna (scenkläder som frackar, klänningar och skor) och ibland besök av internationella gästartister.

Som Symfonikernas Vän träffar du musiker och dirigenter år på studiekvällar och får vara med på repetitioner.

På dessa kvällar berättar de om hur det är att både dirigera och vara solist. Du får också möjlighet att själv ställa frågor om saker du undrar över.

Vi är en aktiv vänförening – som medlem i Göteborgs Symfonikers Vänner har du en rad mycket fina och exklusiva förmåner.

Studiekvällar

På studiekvällarna lyssnar vi ibland  till kontrabasisten Jan Alm som tar oss med på inspirerande introduktioner till kommande konserter. En trevlig kaffestund och mycket musikprat ger fin avslutning på kvällarna.

Möte med orkesterns stämgrupper. På dessa kvällar får du som Vän stifta närmare bekantskap med någon av orkesterns instrumentsektioner och dess musiker. Dessa berättar om arbetet i orkestern, om sina instrument och om sig själva.

Konsertresor

Med jämna mellanrum ordnar Vänföreningen konsertresor till olika orter. Då och då följer vi med Symfonikerna till Vara där de har en ordinarie scen utanför Göteborg.