Göteborgs Symfonikers Vänners ordförande Peter Schéle har avlidit

Göteborgs Symfonikers Vänner, som bildades 1985, är en ideell vänförening som stöder Göteborgs Symfoniker.

Peter Schéle var sedan ett antal år föreningens framgångsrike ordförande. Under hans tid i den rollen har stipendieformer tillkommit, värdefulla instrument inköpts och kännedomen om Vänföreningens arbete ökat högst väsentligt. Peter Schéle, som avled den 19 januari, var mitt i sin ordförandegärning, inte minst i planeringen av vårens föreningsaktiviteter.

– Peter Schéles plötsliga och oväntade bortgång kommer som en chock och min sorg är outsägligt stor.  Han var en av de mest levande, roliga och vänfasta människor jag någonsin träffat. En tidigare arbetsgemenskap först i Stockholms konserthus och därefter hos Göteborgs symfoniker övergick i en nära vänskap som även inkluderat hela min familj.

Med Peters bortgång försvinner en av den klassiska musikens allra trognaste tjänare. Många inom  och utom musiklivet har förlorat en nära och kär vän säger Sture Carlsson, f.d. konserthuschef i Göteborg.

– Peter var som klippt och skuren för uppdraget som vår ordförande och saknaden efter honom kommer att bli mycket stor. Med Peters otroliga kontaktnät, hans engagemang, kunnande och kreativitet blev åren med Peter som ordförande så dynamiska, spännande och utvecklande för vår förening säger vice ordförande Börje Rådesjö.