GSV Musikresa till Hamburg

Resan till Hamburg 2020 snabbt blev fulltecknad.Endast väntelista.

Bästa medlemmar,

Den 18-21 februari, 2020 är det dags för vår årliga musikresa. Efter London och Stockholm står nu Hamburg på tur.
Om ett par veckor öppnar vi resan för bokning. Höjdpunkter blir Madame Butterfly på Staatsoper och konsert på Elbphilharmonie

Så var det dags för ännu en resa med Symfonikernas Vänner!
Det har tagit en liten stund att få klarhet i biljettläge, hotell och krogar men nu vet vi med oss att vi har ett eftertraktat program som många frågat efter! Det blir buss tur och retur, en rejäl resa, men också bekvämt vid ankomst och diverse turer i staden, som alltså är Hamburg, där nya Elbphilharmonie nu är en av musikvärldens mest omtalade byggnader.

Staden blev ett naturligt val inte minst för min kontakt med den nyutnämnde chefdirigenten där, amerikanen Alan Gilbert. Vi arbetade tillsammans i Stockholms Konserthus åtta år i början av seklet (detta!) innan Gilbert gav sig iväg till chefsposten i New York-filharmonin i Lincoln Center. Där hade jag tillfälle lyssna till orkestern flera gånger under denna tid. Här dirigerade han flera gånger svensk musik, inte minst Stenhammar. Nu har Gilbert lovat oss att ta emot gruppen efter konserten den 20/2 då vi bl. a lyssnat till Yefim Bronfman i Rachmaninovs Pianokonsert nr 3 och litet annat smått och gott. Hamburgs hamn omger konserthuset som en bisvärm och minner om den tid där även Göteborgs hamn var ett rykande och plaskande tillhåll, kryddat med nithamrarna från skroven på varven.

Dagen före har vi njutit av en av operalitteraturens skönaste pärlor, Madama Butterfly, på Hamburger Staatsoper och kring det skall jag bl. a berätta om en mycket speciell flygresa med dirigenten Lawrence Renes som pilot på väg till just en föreställning av denna opera och allt som hände kring evenemanget. Även detta ägde rum i Hamburg, i januari 2005. Programmet läser ni om nedan och sedan kommer jag och vår ypperliga reseledare Bea Bengtsson, känd sedan våra turer till London, Malmö och Stockholm, att sticka emellan med rapporter under färdvägen och i diverse små oaser där vi kan tänkas hamna. Teckna er nu snabbt och betala enligt instruktioner. Välkomna till en spännande resa. Böner kring vädret kan redan nu inledas!

Peter Schéle
Ordförande, Göteborgs Symfonikers Vänner

P.S Vill du hämta denna text som PDF (för att kanske skriva ut), kan du hämta den här!