Aktuella aktiviteter

Höstbrev Nr 1, 2020

Bästa Vänner kring Göteborgs Symfoniker!

Den 24 augusti hade Vänstyrelsen sitt första höstmöte och vi kunde då konstatera att musikerna under vår och sommar försett hela regionen med massor av konserttillfällen och att de streamade produktionerna blivit en succé.

Ett förändrat höstprogram tog sin början vecka 37, då den efterlängtade gästen Manfred Honeck gav en konsert utan publik, men som streamades.

Vi vet att somliga av våra medlemmar inte kan utnyttja streamingtjänster men den moderna teknikens vägar måste ändå anträdas och i den andan har vi nu planer på att tills vidare ersätta regelrätta och fysiska Vänträffar med ett inspelat möte på vår hemsida!

Därför har vi frågat maestro Christoph Eschenbach, förste gästdirigent, om han ville ställa upp vid detta första tillfälle i Vänföreningens dopp i framtidens badvatten. I skrivande stund vet jag inte svaret men ett par program kommer att spelas in, så mycket är säkert.

Myndigheternas beslut om att tillåta ett visst antal lyssnare i de olika lokalerna påverkar häftigt planeringen och den 12 september när jag skriver detta är inga slutgiltiga beslut fattade. Så snart detta sker kommer vi att på vår hemsida informera om läget.

Jag vore tacksam om Vänner som känner andra vänner utan dator kunde vara vår djungeltelegraf till dessa trogna medlemmar medan de väntar på att nås av Postnords mer långsamt fungerande kanaler.

Jag vill samtidigt berätta att adresserna till Vännerna och vår hemsida är ändrade till de följande: gsvanner.se och info@gsvanner.se.

Vännernas populära repetitionstillfällen ligger också på is men vi väntar med spänning när dessa åter kan erbjudas.

Vi kan glädja oss åt att våra aktier åter stigit till klassiska nivåer men det hann tyvärr inte påverka utdelningarna som blev en bråkdel av sin normala nivå. Musikerna som sökte stipendier är medvetna om läget och vi tror att 2021 skall bli ett normalare år på alla sätt!

Vi behöver mer hjälp att locka till oss nya medlemmar och hoppas att våra trogna vänner fortsätter hjälpa till i god och vänligt aggressiv anda.

Vi återkommer med mer information! Se till att ta del av det fina innehållet i magasinet Podiet nr 1 (med cellisten Johan Stern på omslaget). Inte minst de kulturhistoriska artiklarna är oumbärliga!

Hösthälsningar från Peter Schéle
Ordförande Göteborgs Symfonikers Vänner
031-82 80 78